FASOLKA ADZUKI BIO 1 kg - BIO PLANET

29,39 zł
Brutto
BEZ GLUTENU (w składnikach)
Ilość

SKŁADNIKI
fasolka adzuki* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).

OPIS
Ekologiczna fasolka adzuki charakteryzuje się słodko - orzechowym smakiem. Polecamy jako dodatek do ryżu i innych potraw zbożowych oraz do past, pasztetów, zup i potraw jednogarnkowych.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Uprzednio namoczoną kilka godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1534 kJ / 363 kcal
Tłuszcz - 0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g
Węglowodany - 63 g
w tym cukry - 0 g
Błonnik - 13 g
Białko - 20 g
Sól - 0 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
272 Przedmioty