MAKARON (Z RYŻU BRĄZOWEGO) VERMICELLI 220 g - MERRE

0,00 zł
Brutto
BEZ GLUTENU (w składnikach)
Ilość
Nie ma wystarczającej ilości produktów w magazynie


SKŁADNIKI
mąka ryżowa 90 %, woda.

OPIS
Makaron powstały z mąki ryżowej uzyskanej z pełnego, nieoczyszczonego ziarna. Dzięki temu zachowuje mikroelementy, błonnik i witaminy.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Moczyć ze wrzącej wodzie przez 3-5 minut, przepłukać pod bieżącą wodą, odsączyć, a następnie dodać do zupy lub smażyć metodą stir-fry.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1564 kJ/369 kcal
Tłuszcz - 1,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
Węglowodany - 81 g
w tym cukry - 0 g
Błonnik - 1,9 g
Białko - 7,5 g
Sól - 0,07 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od światła słonecznego.